‼️ Zjednosmernenie ulice Obrancov mieru a Tolstého ulice sa dostalo do realizačnej fázy

‼️V našej mestskej čast sa chystá zmena v organizácii dopravy. Týka sa ulice Obrancov mieru a Tolstého ulice. Rýchlosť znížia na 30 km/hod. V lokalite sa zvýši bezpečnosť. 

‼️V týchto dňoch sa pracuje na vodorovnom dopravnom značení a umiestňovaní zvislého dopravného značenia. 

‼️Prosíme motoristov, aby v spomínaných úsekoch jazdili opatrne a hlavne ohľaduplne, keďže veľa ich jazdí po pamäti a chvíľu to bude trvať, kým sa zmeny dostanú do povedomia. 

Zmeny reagujú na novelu zákona o cestnej premávke, ktorá po uplynutí prechodného obdobia od 1. októbra 2023 zaviedla celoplošný zákaz parkovania motorových vozidiel na chodníkoch, s výnimkou osobitne vyznačených miest. 

Po novom bude ulica Obrancov mieru zjednosmernená od výjazdu z parkoviska na Obrancov mieru 2 v smere na Národnú triedu a Tolstého ulica v smere od Obrancov mieru k Tomášikovej ulici. 

V celej zóne ohraničenej ulicami Hlinkova, Národná trieda, Slovenskej jednoty a Komenského sa tiež zníži maximálna povolená rýchlosť na 30 km/hod. 

Pred obytným domom na ulici Obrancov mieru číslo 4 až 14 a pred školskými zariadeniami na Obrancov mieru číslo 16 až 20 pribudne spolu 52 oficiálnych pozdĺžnych parkovacích miest. Na Tolstého ulici pribudne 48 oficiálnych parkovacích miest. Všetky plnohodnotné parkovacie miesta vzniknú na aktuálne spevnených plochách bez zásahov do okolitých zelených plôch. 

Zjednosmernením premávky motorových vozidiel a znížením povolenej rýchlosti vo vnútornej lokalite bude daná lokalita bezpečnejšia pre všetkých, vrátane detí pred školskými zariadeniami.